Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rien vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Rien? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Rien!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rien-8641

Vloerverwarming laten leggen in Rien

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, laminaat, tegels, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Rien op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installateurs regio Rien

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming lees je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rien.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat0Rien

  Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Rien

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rien.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rien komen uit tussen de €1175,00 tot €2450,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rien (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €805
20 – 25 m2€875 – €1250€1125 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2800€2650 – €3325
65 m2€3750 – €4400€4000 – €4750
80 m2 +€5150 – €5750€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: meerdere types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave verstrekken we kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rien? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Britswert, Lytsewierrum en Boazum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rien?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor 15 m2 tot zo’n €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rien, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8637, 8641.

Plaats een reactie