Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Greonterp vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Greonterp? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Greonterp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-greonterp-8658

Vloerverwarming laten leggen in Greonterp

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In die situatie is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, gang, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, vinyl, tegels, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Greonterp op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Greonterp

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vertellen we handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Greonterp.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, WTH, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Greonterp

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Greonterp

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Greonterp.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Greonterp kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal factoren. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Greonterp (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €790
25 m2€850 – €1300€1150 – €1550
45 m2€2200 – €2875€2575 – €3325
65 m2€3800 – €4375€4000 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5775€5525 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Greonterp? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sibrandabuorren, Bolsward en Dearsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Greonterp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.300 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Greonterp, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8658.

Plaats een reactie