Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Longerhouw vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Longerhouw? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Longerhouw!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-longerhouw-8745

Vloerverwarming laten leggen in Longerhouw

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zo weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, parket, tapijt, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Longerhouw op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming vakmannen nabij Longerhouw

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Longerhouw.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Longerhouw

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Longerhouw

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Longerhouw.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Longerhouw liggen rond de €1125,00 tot €2375,00. De exacte kosten hangen af van velerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Longerhouw (update maandag, 4 maart 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€775 – €780
20 – 25 m2€825 – €1250€1000 – €1600
40 – 50 m2€2275 – €2900€2650 – €3200
60 – 65 m2€3725 – €4500€4025 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5650€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok tref je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Longerhouw? Op deze pagina check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hichtum, Schraard en Burgwerd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Longerhouw?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.200 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Longerhouw, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8745.

Plaats een reactie