Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lytsewierrum vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Lytsewierrum? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts vertellen we je praktische informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lytsewierrum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-lytsewierrum-8642

Vloerverwarming laten leggen in Lytsewierrum

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, PVC, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Lytsewierrum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Lytsewierrum

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Lytsewierrum.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lytsewierrum

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Lytsewierrum

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Lytsewierrum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lytsewierrum variëren tussen de €950,00 – €2475,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Zo is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lytsewierrum (update maandag, 4 maart 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €805
20 m2€825 – €1200€950 – €1600
45 m2€2225 – €2800€2650 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4500€4000 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5700€5575 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Advies: diverse soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lytsewierrum? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wiuwert, Dearsum en Britswert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lytsewierrum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor 10 m2 tot zo’n €5.950 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lytsewierrum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8642.

Plaats een reactie