Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bolsward vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Bolsward? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Bolsward!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bolsward-8701

Vloerverwarming laten leggen in Bolsward

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, linoleum, parket, PVC, laminaat, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bolsward op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen regio Bolsward

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bolsward.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Bolsward

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bolsward

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bolsward.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bolsward variëren tussen de €1175,00 tot €2250,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bolsward (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €795
25 m2€950 – €1275€1050 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2750€2575 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4425€4200 – €4775
80 – 85 m2€5100 – €5650€5625 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder tref je in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bolsward? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in IJlst, Workum en Sibrandabuorren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Súdwest-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bolsward?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bolsward, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8700, 8701, 8702.

Plaats een reactie