Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarmingsfolie

Verwarmingsfolie heeft uitstekende eigenschappen als infrarood verwarming die men kan gebruiken voor diverse doeleinden zoals elektrisch vloerverwarming, plafondverwarming en wandverwarming. Verwarmingsfolie kan voor diverse doeleinden gebruikt worden zoals o.a. laminaat vloerverwarming, plafondverwarming en wandverwarming. De folie-delen hebben een zeer hoog rendement van 84% qua warmte opbrengst. Door speciale machines kan men het verwarmingsfolie produceren met ene wattage van 90, 150 en 220w/m². Hierdoor wordt de warmte opbrengst gelijkmatig verdeelt over het oppervlak van de verwarmingsfolie waardoor er snel warmte ontstaat zonder dat er al teveel energie verbruikt wordt. Met de elektrische infrarood vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming bespaart u behoorlijk op uw huidige energiekosten. Het verwarmingsfolie is dus uitermate geschikt om zowel als hoofd- of als bijverwarming te functioneren. Elektrische infrarood verwarmingsfolie reageert zeer snel op temperatuur instellingen waardoor u flink kunt besparen op uw energie. Daarnaast is infrarood verwarmingsfolie uitermate geschikt om te dienen als laminaat vloerverwarming.

Hoe werkt vloerverwarmingsfolie

De vloerverwarmingsfolie geeft vergelijkbare warmte als de zon, namelijk massa oppervlakte warmte. De elektrische infrarood vloerverwarmingsfolie geven stralingwarmte af waardoor alle objecten, wanden, vloeren en plafonds verwarmt worden. Dit in tegenstelling tot de traditionele radiatoren die convectie warmte(warme lucht verplaatsing) geven waardoor er altijd een koude brug onder op de vloer plaatsvindt. Hierdoor heeft u met elektrische infrarood vloerverwarming de volgende voordelen:

  • De door de infrarood vloerverwarmingsfolie opgewarmde objecten zoals vloeren, wanden, plafonds en meubelen stralen de warmte uit.
  • De benodigde energie die nodig is om te verwarmen wordt niet verspild zoals bij convectie verwarming waardoor men op energiekosten bespaart.
  • Doordat alle objecten, wanden, vloeren en plafonds de warmte uitstralen die de infrarood vloerverwarmingsfolie uitstraalt ontstaat er geen condensatie waardoor schimmelvorming uitblijft.

Het folie geeft een hoge stralingwarmte af ten opzicht van de ruimte temperatuur in bijvoorbeeld de woonkamer. Wanneer de afgifte van de straling warmte door het laminaat de ruimte temperatuur bereikt neemt de straling warmte van het folie af.

Vloerverwarming wordt individueel per ruimte geregeld

Door de thermostaat met vloersensor wordt de temperatuur geregeld. Wanneer de verwarmingsfolie de ingestelde temperatuur bereikt wordt de verwarmingsfolie automatisch uitgeschakeld. Door deze methode bespaart u de meeste energie. De meeste energie wordt bespaart bij het optimale temperatuur niveau van 21° – 23°C van de vloerverwarming. Zelfs bij een buiten temperatuur van -15°C wordt er nog gemakkelijk een comfortabele temperatuur bereikt van 24°C. Bij vloerverwarming ligt de gemiddelde temperatuur 1 – 2°C hoger dan de gemeten temperatuur. Iedere graad die u bespaart op de ruimte temperatuur geeft u een energie besparing van minimaal 6%. Daarnaast reguleert u de elektrische infrarood vloerverwarming dmv een individuele thermostaat wat ook weer bijdraagt in de kosten van energie besparing. Dus vloerverwarming folie garandeert een optimaal comfort met een flinke energiekosten besparing en een schoon milieu. Meer weten? Neem contact op met een vloerverwarming expert in Deventer, Delft of Alkmaar en ontvang een gespecificeerde offerte per mail.

Verschil verwarmingsfolie en verwarmingsmatten

Veel mensen staan noch sceptisch tegenover elektrische vloerverwarming. Vaak heeft dit als oorzaak dat men de elektrische verwarmingsmatten kent die veel minder effectief verwarmen. Maar het infrarood verwarmingsfolie heeft een beduidend beter en hoger rendement waardoor de warmte afgifte veel meer is. Elektrische verwarmingsmatten moeten een veel hogere temperatuur hebben dan de infrarood verwarmingsfolie. Hierdoor is het verbruik bij verwarmingsmatten ook vele malen hoger dan bij de infrarood verwarmingsfolie. Daarnaast hebben elektrische verwarmingsmatten veel meer tijd nodig om de warmte te verspreiden dan de carbon infrarood verwarmingsfolie. Verwarmingsfolie verspreid de warmte veel sneller door de werkzame carbon verwarmingselementen die worden gebruikt. Het is zelfs zo dat de verwarmingskabel na verloop van tijd gebruikssporen achterlaat aan de onderzijde van de laminaat zonder dat de laminaatvloer of andere vergelijkbare vloer warm wordt. Met het vloerverwarming carbon folie worden temperaturen bereikt van maximaal 35° zonder dat dit ten koste gaat van de (laminaat) vloer. Ook wordt de warmte door het folie gelijkmatig afgegeven zodat uw vloer volledige verwarmt wordt en daardoor ook de leef ruimte. Ook bij beschadigingen hebben de verwarmingsmatten een nadeel wanneer de verwarmingskabel onderbroken wordt valt de complet warmte weg. Bij het elektrische verwarmingsfolie blijft de warmte doorstromen ondanks dat er een onderbreking in het foliesysteem plaats heeft gevonden.