Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Makkum vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Makkum? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Makkum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-makkum-8754

Vloerverwarming laten leggen in Makkum

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Daardoor heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, linoleum, parket, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Makkum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Makkum

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we meer info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Makkum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Makkum

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Makkum

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Makkum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een slimme wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Makkum kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €1975,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Makkum (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€770 – €785
20 m2€850 – €1275€1025 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2775€2500 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4400€4100 – €4750
80 m2 +€5175 – €5750€5675 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Makkum? Onderstaand bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Kornwerderzand, Idsegahuizum en Zurich.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Makkum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 15 m2 oplopend tot €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Makkum, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8754.

Plaats een reactie