Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kornwerderzand vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Kornwerderzand? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website check je nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Kornwerderzand!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kornwerderzand-8752

Vloerverwarming laten leggen in Kornwerderzand

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kornwerderzand op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Kornwerderzand

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je meer uitleg over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kornwerderzand.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Therminon0Kornwerderzand

  Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kornwerderzand

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kornwerderzand.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kornwerderzand komen uit tussen de €1075,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kornwerderzand (update maandag, 4 maart 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€765 – €810
20 – 25 m2€800 – €1300€1150 – €1525
45 m2€2350 – €2875€2500 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4500€4100 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5750€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Notitie: enkele soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand delen we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kornwerderzand? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Pingjum, Cornwerd en Witmarsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kornwerderzand?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kornwerderzand, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8752.

Plaats een reactie