Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Easterein vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Easterein? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Easterein!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-easterein-8734

Vloerverwarming laten leggen in Easterein

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zo is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, toilet, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Easterein zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Easterein

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Easterein.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Technea, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Easterein

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Easterein

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Easterein.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Easterein liggen op gemiddeld €1275,00 tot €1850,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van diverse factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Easterein (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€765 – €805
20 m2€950 – €1200€950 – €1575
45 – 50 m2€2300 – €2875€2625 – €3250
60 m2€3725 – €4375€4000 – €4725
80 m2 +€5225 – €5700€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: diverse afwerkvloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna check je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Easterein? In de tabel hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Kûbaard, Itens en Wommels.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Súdwest-Fryslân heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Easterein?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.250 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort product, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Easterein, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8734.

Plaats een reactie