Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westhem vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Westhem? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Westhem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-westhem-8616

Vloerverwarming laten leggen in Westhem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Westhem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Westhem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming delen we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westhem.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Westhem

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Westhem

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westhem.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westhem liggen rond de €1275,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westhem (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€750 – €810
20 m2€850 – €1225€1025 – €1450
40 – 50 m2€2225 – €2750€2525 – €3350
60 – 70 m2€3750 – €4375€4100 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5800€5650 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bieden we een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westhem? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Sandfirden, Abbega en Idzega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westhem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westhem, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8616.

Plaats een reactie