Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Houten vloer met vloerverwarming

Om de prachtige natuurlijke en warme uitstraling van een houten vloer helemaal tot zijn recht te laten komen, en in de praktijk dus ook de warmte van de vloer te kunnen voelen, is een houten vloer gecombineerd met vloerverwarming een ideale uitkomst. Velen denken dat vloerverwarming onder een houten vloer niet tot de mogelijkheden kan behoren, maar dat is niet waar. Er moet alleen rekening worden gehouden met het type houten vloer en type vloerverwarming en dan zijn er vele mogelijkheden om een warme houten vloer met vloerverwarming te realiseren.

Direct een offerte ontvangen? Zoek naar installateurs voor vloerverwarming in Middelburg, Emmeloord, Zwijndrecht of een van de andere beschikbare regio’s voor meer informatie.

Vloerverwarming i.c.m. een houten vloer

Een houten vloer is een natuurlijk product en kan vervaardigd worden van diverse soorten hout, die allemaal een overeenkomst hebben en dat is dat het hout gevoelig is voor grote temperatuurschommelingen en vocht. Een houten vloer moet dan ook zorgvuldig geplaatst worden, waarbij er rekening wordt gehouden met dit gegeven. Door te hoge temperatuurschommelingen in de vloerverwarming, kan de houten vloer gaan inkrimpen en uitzetten met alle gevolgen van dien. Er is nog wel een onderscheid te maken met betrekking tot de soorten houten vloeren, die meer of minder geschikt zijn om over vloerverwarming te leggen. Er wordt dan ook altijd aangeraden om voor een stabiele houtsoort te kiezen.  Bekijk ook onze tips en tricks voor tegels en een parketvloer

Kenmerken van de houten vloer met vloerverwarming

Hieronder zullen een paar kenmerken en aandachtspunten met betrekking tot de houten vloer op vloerverwarming nader worden toegelicht, zodat er meer inzicht ontstaat in de aspecten waarmee rekening moet worden gehouden.

  • Er wordt veelal aanbevolen om de vloerdelen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming te verlijmen en niet zwevend te plaatsen.
  • Als er toch gekozen wordt voor het zwevend leggen van de houten vloer, heeft het de voorkeur om niet al te brede houten vloerdelen te kiezen.
  • Een ondervloer of zogenaamde tussenvloer wordt aanbevolen bij vloerverwarming, waarbij de dikte van de ondervloer niet meer mag zijn dan 14 millimeter.
  • Na de installatie van de vloerverwarming en het plaatsen van de houten vloer moet men geen kleden of karpet op de houten vloer leggen omdat dit plaatselijke warmteophoping met zich mee kan brengen.
  • Het is aan te raden om naar een speciaalzaak te gaan waar men uitvoerig geïnformeerd en geadviseerd kan worden over de houten vloer in combinatie met vloerverwarming.