Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gaast vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Gaast? Dit is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je nuttige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gaast!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-gaast-8757

Vloerverwarming laten leggen in Gaast

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, keuken, toilet, slaapkamer, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, tapijt, linoleum, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Gaast zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Gaast

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Gaast.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Technea, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Gaast

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gaast

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gaast.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Gaast variëren tussen de €1125,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gaast (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€770 – €800
20 m2€925 – €1350€1050 – €1475
45 m2€2300 – €2875€2700 – €3225
60 m2€3825 – €4500€4000 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5775€5700 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand tref je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gaast? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Idsegahuizum, Allingawier en Makkum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gaast?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.350 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gaast, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8757.

Plaats een reactie