Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Folsgare vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Folsgare? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Folsgare!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-folsgare-8773

Vloerverwarming laten leggen in Folsgare

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Daardoor heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tegels, parket, linoleum, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Folsgare zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Folsgare

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets tref je meer info over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Folsgare.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Folsgare

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Folsgare

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Folsgare.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Folsgare komen uit tussen de €950,00 – €2000,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Folsgare (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €810
20 m2€825 – €1350€1025 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2825€2650 – €3325
70 m2€3750 – €4450€4100 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5650€5550 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: meerdere afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Folsgare? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Nijland, Wolsum en Breezanddijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Folsgare?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het type model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Folsgare, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8773.

Plaats een reactie