Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hindeloopen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Hindeloopen? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hindeloopen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hindeloopen-8713

Vloerverwarming laten leggen in Hindeloopen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, vinyl, linoleum, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hindeloopen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming experts regio Hindeloopen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder check je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hindeloopen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hindeloopen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Hindeloopen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hindeloopen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hindeloopen komen uit tussen de €975,00 tot €2075,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hindeloopen (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€770 – €785
20 – 25 m2€950 – €1275€950 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2900€2500 – €3300
60 – 65 m2€3700 – €4425€4000 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5800€5525 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok lees je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hindeloopen? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bolsward, Stavoren en Greonterp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hindeloopen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hindeloopen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8713.

Plaats een reactie