Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lettele vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Lettele? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vertellen we je alles over de diverse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lettele!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lettele-7434

Vloerverwarming laten leggen in Lettele

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, laminaat, linoleum, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Lettele eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Deventer en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Lettele

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. Hieronder bekijk je informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lettele.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, Magnum, Technea, e-Heat0Lettele

  Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Lettele

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lettele.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lettele kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lettele (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€825 – €1300€1075 – €1575
40 m2€2325 – €2825€2675 – €3300
65 m2€3700 – €4425€4150 – €4775
85 m2 +€5225 – €5750€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Let op: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok check je kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lettele? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Diepenveen, Okkenbroek en Colmschate.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Deventer bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor vergroenings installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lettele?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lettele, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7434.

Plaats een reactie