Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Exmorra vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Exmorra? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Exmorra!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-exmorra-8759

Vloerverwarming laten leggen in Exmorra

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met die beslissing heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, linoleum, PVC, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Exmorra eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Exmorra

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de lijst hierna tref je meer info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Exmorra.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Remeha, ATAG, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, Magnum, WTH, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Exmorra

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Exmorra

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Exmorra.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Exmorra komen uit tussen de €1225,00 tot €2025,00. De exacte kosten worden bepaald door meerdere onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Exmorra (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€770 – €800
20 – 25 m2€950 – €1325€1150 – €1525
45 – 50 m2€2200 – €2775€2625 – €3325
60 – 70 m2€3850 – €4425€4200 – €4775
85 m2 +€5150 – €5675€5650 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok lees je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Exmorra? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Gaast, Ferwoude en Piaam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Exmorra?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Exmorra, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8759.

Plaats een reactie