Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weststellingwerf vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Weststellingwerf? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bekijk je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Weststellingwerf!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-weststellingwerf-8471

Vloerverwarming laten leggen in Weststellingwerf

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, laminaat, parket, PVC, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Weststellingwerf alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Weststellingwerf

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem heeft te maken met een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Weststellingwerf.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Weststellingwerf

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Weststellingwerf

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Weststellingwerf.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Weststellingwerf liggen op gemiddeld €1250,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weststellingwerf (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€765 – €785
20 – 25 m2€850 – €1200€1125 – €1650
45 m2€2300 – €2825€2625 – €3200
65 m2€3850 – €4400€4200 – €4750
85 m2 +€5125 – €5675€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weststellingwerf? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Steenwijkerland, Ooststellingwerf en De Fryske Marren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Weststellingwerf kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Weststellingwerf?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weststellingwerf, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8389.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie