Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wiuwert vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wiuwert? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vind je uitgebreide informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wiuwert!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wiuwert-8637

Vloerverwarming laten leggen in Wiuwert

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, parket, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wiuwert eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming experts nabij Wiuwert

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wiuwert.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wiuwert

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wiuwert

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wiuwert.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wiuwert liggen tussen de €1100,00 – €2225,00. De definitieve prijzen worden bepaald door velerlei zaken. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wiuwert (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€850 – €1300€1025 – €1475
40 – 50 m2€2350 – €2825€2650 – €3400
70 m2€3850 – €4425€4125 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5775€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave vind je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wiuwert? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Boazum, Rien en Ysbrechtum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wiuwert?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 10 m2 tot zeker €6.400 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gekozen product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wiuwert, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8637.

Plaats een reactie