Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Warns vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Warns? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website delen we praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Warns!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-warns-8721

Vloerverwarming laten leggen in Warns

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de keuken, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, vinyl, linoleum, PVC, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Warns eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming experts regio Warns

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Warns.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Warns

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Warns

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Warns.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Warns schommelen tussen de €1200,00 – €1925,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Warns (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€770 – €780
20 m2€850 – €1225€975 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2900€2500 – €3325
70 m2€3775 – €4425€4175 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5725€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Let op: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Warns? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Hindeloopen, Molkwerum en Workum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Warns?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Warns, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8721.

Plaats een reactie