Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Burgwerd vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Burgwerd? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we praktische informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Burgwerd!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-burgwerd-8742

Vloerverwarming laten leggen in Burgwerd

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, tegels, vinyl, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Burgwerd zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Burgwerd

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder bieden we meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Burgwerd.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Technea, Warmup, e-Heat, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Burgwerd

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Burgwerd

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Burgwerd.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Burgwerd variëren tussen de €1050,00 – €2225,00. De geldende tarieven hangen af van veel onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Burgwerd (update zaterdag, 20 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€760 – €780
20 m2€900 – €1350€1100 – €1550
40 m2€2350 – €2900€2675 – €3375
70 m2€3750 – €4350€4025 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5725€5725 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder lees je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Burgwerd? Hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Hidaard, Hichtum en Reahûs.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Burgwerd?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.350 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Burgwerd, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8742.

Plaats een reactie