Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tirns vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Tirns? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Tirns!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-tirns-8632

Vloerverwarming laten leggen in Tirns

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tegels, parket, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tirns eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Tirns

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema check je meer over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Tirns.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum0Tirns

  De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tirns

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tirns.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tirns liggen tussen de €950,00 tot €2250,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tirns (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€775 – €780
25 m2€825 – €1325€1000 – €1525
45 – 50 m2€2200 – €2775€2625 – €3225
70 m2€3800 – €4375€4000 – €4900
90 m2 +€5125 – €5800€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna delen we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tirns? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Scharnegoutum, Ysbrechtum en Goënga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Tirns?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tirns, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8632.

Plaats een reactie