Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlijmen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vlijmen? Dit is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vertellen we je praktische informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vlijmen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vlijmen-5251

Vloerverwarming laten leggen in Vlijmen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, parket, tapijt, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Vlijmen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heusden en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming experts nabij Vlijmen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder vertellen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vlijmen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vlijmen

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Vlijmen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vlijmen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlijmen komen uit tussen de €1150,00 tot €1925,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlijmen (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €805
25 m2€825 – €1225€1100 – €1500
45 m2€2350 – €2800€2525 – €3350
60 m2€3700 – €4400€4200 – €4800
80 m2 +€5125 – €5650€5650 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse types werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlijmen? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in De Moer, Nieuwkuijk en Kaatsheuvel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Heusden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Vlijmen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €725 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlijmen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5250, 5251, 5252.

Plaats een reactie