Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerenveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Heerenveen? Het is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vertellen we je handige informatie over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Heerenveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-heerenveen-8441

Vloerverwarming laten leggen in Heerenveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tegels, PVC, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heerenveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Heerenveen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heerenveen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heerenveen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heerenveen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heerenveen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerenveen liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties hangen af van verschillende aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerenveen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€775 – €795
20 – 25 m2€850 – €1275€950 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2800€2650 – €3225
60 m2€3750 – €4500€4125 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5700€5675 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerenveen? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Urk, Steenwijkerland en Weststellingwerf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor groene producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heerenveen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.300 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerenveen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie