Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tjerkwerd vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Tjerkwerd? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tjerkwerd!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-tjerkwerd-8765

Vloerverwarming laten leggen in Tjerkwerd

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, vinyl, linoleum, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tjerkwerd zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Tjerkwerd

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder tref je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Tjerkwerd.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Tjerkwerd

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Tjerkwerd

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tjerkwerd.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tjerkwerd komen uit tussen de €1100,00 – €2475,00. De definitieve prijzen worden bepaald door veel zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tjerkwerd (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €780
20 m2€950 – €1250€1000 – €1650
40 m2€2200 – €2775€2600 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4500€4100 – €4725
80 m2 +€5125 – €5775€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tjerkwerd? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Parrega, Breezanddijk en Hieslum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tjerkwerd?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tjerkwerd, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8765.

Plaats een reactie