Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pingjum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Pingjum? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Pingjum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-pingjum-8749

Vloerverwarming laten leggen in Pingjum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Daardoor heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen producten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, linoleum, parket, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Pingjum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Pingjum

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema lees je aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Pingjum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Pingjum

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Pingjum

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Pingjum.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Pingjum schommelen tussen de €925,00 tot €2000,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pingjum (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€770 – €810
20 m2€825 – €1325€1125 – €1450
40 m2€2200 – €2825€2500 – €3350
60 – 70 m2€3825 – €4350€4100 – €4875
80 m2 +€5150 – €5675€5600 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pingjum? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wons, Zurich en Schraard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Pingjum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pingjum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8749.

Plaats een reactie