Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breezanddijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Breezanddijk? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bieden wij veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Breezanddijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-breezanddijk-8766

Vloerverwarming laten leggen in Breezanddijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, tapijt, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Breezanddijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Breezanddijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets delen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Breezanddijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Breezanddijk

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Breezanddijk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Breezanddijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Breezanddijk liggen op gemiddeld €1025,00 – €1925,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van velerlei factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breezanddijk (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€760 – €805
25 m2€850 – €1200€950 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2900€2600 – €3275
65 – 70 m2€3750 – €4400€4050 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5700€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema verstrekken we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breezanddijk? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Dedgum, Nijland en Parrega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Breezanddijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breezanddijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8766.

Plaats een reactie