Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wommels vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Wommels? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wommels!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-wommels-8731

Vloerverwarming laten leggen in Wommels

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zo mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, tapijt, linoleum, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wommels eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming experts regio Wommels

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wommels.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, WTH0Wommels

  Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Wommels

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wommels.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wommels variëren tussen de €1100,00 tot €2100,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wommels (update maandag, 4 maart 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€760 – €800
25 m2€950 – €1225€1075 – €1550
45 m2€2200 – €2825€2575 – €3375
60 m2€3800 – €4450€4200 – €4825
90 m2 +€5200 – €5675€5725 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wommels? In het onderstaande overzicht vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Molkwerum, Kûbaard en Warns.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wommels?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wommels, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8730, 8731.

Plaats een reactie