Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming op basis van het elektrisch verwarmen, is de laatste jaren meer en meer in opkomst. Zagen we eerst alleen maar verwarming door middel van een centrale verwarming, tegenwoordig maken steeds meer mensen de keus voor elektrische vloerverwarming. Dit type vloerverwarming heeft dan ook zeker voordelen.  Er bestaan twee soorten vloerverwarming. Dat zijn de traditionele vloerverwarming waarbij de verwarming in gleuven in de vloer komt te liggen. Als tweede kennen we vloerverwarming die aangesloten wordt  op het elektrisch netwerk. Dit wordt vaak toegepast in badkamers met bijvoorbeeld een tegelvloer.

Vloerverwarming op stroom

Bij vloerverwarming die aangesloten wordt op het elektrisch netwerk, bestaat de verwarming uit dunne speciale matten die onder de vloer kunnen worden geplaatst. Deze speciale matten zijn zo dun dat de vloer er nauwelijks door wordt verhoogd. Op de matten zitten verwarmingsdraden die de warmte doen geleiden. De matten zijn meestal gemaakt van glasvezel. Vloerverwarming die op het elektrisch netwerk wordt aangesloten kan vrij eenvoudig zelf gelegd worden.

Het elektrisch verwarmen van je woning
Je kunt ervoor kiezen om elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Er zijn dan verder geen radiatoren nodig. Je gebruikt dus alleen de vloerverwarming. Een andere keus is om het elektrisch verwarmen van de vloer te gebruiken als basisverwarming. Dit houdt in dat je ook nog verwarming hebt door middel van je centrale verwarming en er zijn dan wel radiatoren nodig.

Voordelen en nadelen van elektrisch verwarmen

Een voordeel van vloerverwarming door het elektrisch verwarmen is toch wel het soort warmte. Vloerverwarming geeft een stijgende warmte, anders dan bij warmte van de centrale verwarming via radiatoren. Een ander voordeel van elektrisch verwarmen door middel van vloerverwarming is dat het een zuinig verbruik heeft. Een nadeel van deze manier van vloerverwarming is dat het soms enige tijd kan duren voordat de vloer is opgewarmd. Bij het elektrisch verwarmen door middel van vloerverwarming is er het voordeel dat je de temperatuur van de vloer goed kunt regelen. Tip: vraag direct een offerte aan voor jouw klus in Den Bosch, Amersfoort of Hoofddorp.

De kosten van elektrisch verwarmen door vloerverwarming

Verspreid door heel Nederland zijn er veel leveranciers van vloerverwarming. Bij deze leveranciers kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor het leggen van vloerverwarming. Ook kun je bij hen met allerlei vragen omtrent de keus voor een goede vloer en advies over het eventueel zelf leggen van de vloer terecht.  De aanleg van vloerverwarming is best kostbaar maar door het zuinige verbruik is het een goede investering. Het gemak en comfort van vloerverwarming, is voor veel mensen echter ook veel waard. Het is voor een berekening van de aanlegkosten belangrijk om goed te weten hoeveel vierkante meters je nodig hebt. Als je dit weet dan kun je informeren naar de kosten van de vloerverwarming en het eventueel plaatsen hiervan. Vloerverwarming die aangesloten kan worden op het elektriciteits netwerk is op zich best eenvoudig te plaatsen, maar je kunt dit natuurlijk uitbesteden. Hiervoor zul je wel extra betalen, dat is een ding dat duidelijk is. Voor de kosten kan er het beste contact opgenomen worden met een installatiebedrijf. Zij kunnen je ook eventueel adviseren over de beste keus van vloerverwarming.