Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wons vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wons? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wons!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wons-8747

Vloerverwarming laten leggen in Wons

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Soms zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tapijt, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wons vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Wons

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem wordt bepaald door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wons.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon0Wons

  Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wons

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wons.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wons schommelen tussen de €1050,00 – €1950,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wons (update maandag, 4 maart 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€755 – €805
25 m2€875 – €1325€1125 – €1625
40 m2€2350 – €2775€2525 – €3225
65 m2€3725 – €4425€4175 – €4850
80 – 90 m2€5150 – €5675€5650 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema vind je samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wons? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Longerhouw, Witmarsum en Schettens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wons?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor 15 m2 tot zeker €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wons, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8747.

Plaats een reactie