Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming en laminaat

De combinatie van vloerverwarming met laminaat behoort zeker tot de mogelijkheden als er bij het aanleggen van de vloerverwarming tenminste rekening wordt gehouden met een aantal zaken. Laminaat voelt als vloer minder koud aan dan bijvoorbeeld een stenen vloer en minder warm dan een tapijtvloer. Om wat extra comfort te creëren kan vloerverwarming onder laminaat dan ook zeker een optie zijn. Het is wel van belang dat er bij de keuze voor laminaat vooraf rekening wordt gehouden met het gegeven dat er vloerverwarming onder komt te liggen. Niet alle laminaat vloeren zijn namelijk gelijk en het soort laminaat kan dan ook van invloed zijn op de vloerverwarming. Bekijk ook onze tips en tricks voor houten vloeren en tegels.

Vloerverwarming i.c.m. laminaat leggen

Normaal gesproken kan vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt worden, maar om diverse redenen is het niet altijd aan te raden om bij de combinatie vloerverwarming met laminaat deze als hoofdverwarming te gebruiken. Een van de redenen waarom de vloerverwarming bij laminaat niet geschikt is als hoofdverwarming, is dat er bij een laminaatvloer sprake is van een isolerende werking, waardoor er onvoldoende warmte wordt vrijgegeven om als hoofdverwarming in een ruimte te kunnen dienst doen. Het is dan ook raadzaam om bij vloerverwarming onder laminaat te kiezen voor de vorm van bijverwarming. Vraag ook advies bij een lokaal installatiebedrijf in Venlo, Leeuwarden of Hilversum voor meer informatie.

Aandachtspunten bij vloerverwarming onder laminaat

Elke vloer heeft weer andere kenmerken die van toepassing kunnen zijn als er vloerverwarming onder wordt gelegd en dit geldt ook voor laminaat. Hieronder zullen dan ook een aantal specifieke kenmerken worden toegelicht die betrekking hebben op de combinatie vloerverwarming en laminaat.

  • Bij vloerverwarming en een laminaatvloer moet er rekening worden gehouden met een zeer gelijkmatige temperatuur omdat laminaat onder invloed van sterk wisselende temperaturen kan uitzetten en inkrimpen. Dit kan tot gevolg hebben dat er grote naden ontstaan maar ook kromtrekking van de laminaatdelen.
  • Een ander typisch kenmerk dat van toepassing is op het toepassen van vloerverwarming onder laminaat is dat er sprake is van een zeer isolerende werking.
  • Het hangt van het soort laminaat af op welke manier de vloerverwarming het beste aangelegd kan worden en het is dan ook aan te raden om informatie in te winnen betreffende het soort laminaat en de mogelijkheden met betrekking tot toepassing van de vloerverwarming.
  • Voor het leggen van laminaat geldt dat dit zowel zwevend als verlijmd kan geschieden, waarbij de toepassing van vloerverwarming anders zal geschieden.