Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loënga vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Loënga? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bekijk je alles over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loënga!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-loenga-8631

Vloerverwarming laten leggen in Loënga

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zo mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, parket, tegels, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Loënga zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Loënga

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de lijst hierna check je informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Loënga.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, WTH, Technea, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Loënga

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Loënga

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Loënga.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Loënga komen uit tussen de €1000,00 tot €2025,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loënga (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€750 – €780
20 – 25 m2€925 – €1325€1050 – €1450
40 m2€2325 – €2750€2650 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4500€4000 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5800€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loënga? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Goënga, Tirns en Gauw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Loënga?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 15 m2 tot zeker €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het soort systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loënga, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8631.

Plaats een reactie