Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Tegelvloer met vloerverwarming

Comfort en een aangename warmte zijn verzekerd, als er onder een koud aanvoelende tegelvloer vloerverwarming wordt aangelegd. Bij het aanschaffen van een nieuwe tegelvloer is het dan ook zeker het overwegen waard om de mogelijkheden met betrekking tot vloerverwarming onder de tegelvloer te onderzoeken.

Vloerverwarming onder een tegelvloer leggen

Bij het laten leggen van een tegelvloer wordt vaak besloten om vloerverwarming te nemen aangezien een tegelvloer nogal koud aan kan voelen. Voor een tegelvloer die in de woonkamer wordt gelegd kan een keuze worden gemaakt met betrekking tot de vloerverwarming om deze als hoofdverwarming of als bijverwarming te laten functioneren. In een badkamer kan de vloerverwarming eveneens als hoofdverwarming of als bijverwarming dienen, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Verder kan er nog een keuze worden gemaakt voor elektrische vloerverwarming die vooral geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer omdat het om een beperkte ruimte gaat en voor de vloerverwarming die wordt aangesloten op het systeem van centrale verwarming. Zie ook informatie over vloerverwarming in combinatie met parket en plavuizen.

Voordelen van vloerverwarming i.c.m. tegelvloer

Aan de vloerverwarming onder een tegelvloer zijn een aantal voordelen verbonden, waarbij de meest belangrijke natuurlijk het warme comfort is, maar ook de andere voordelen spelen een belangrijke rol bij het kiezen voor vloerverwarming en die extra voordelen zullen hieronder worden toegelicht.

  • Een van de andere grote voordelen van vloerverwarming is dat het een zeer energiezuinige manier van verwarmen betreft.
  • Die energiezuinigheid van vloerverwarming komt vooral voort uit de gelijkmatige verdeling van de warmte, waardoor er ten opzichte van een ander verwarmingssysteem een tot twee procent minder energie verbruikt hoeft te worden.
  • Ook met betrekking tot de luchtvochtigheid is er een voordeel dat ontstaat door de vloerverwarming. Dat voordeel is dat de luchtvochtigheid hoger ligt, omdat er onder meer geen luchtcirculatie zal plaatsvinden.
  • Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is er bovendien het voordeel dat er geen radiatoren in het woongedeelte geplaatst hoeven te worden, wat vooral bij een strakke inrichting een voordeel kan zijn.
  • Er zijn meerdere merken vloerverwarming op de markt en het is dan ook raadzaam om te onderzoeken welke soort vloerverwarming binnen het budget past en kan voldoen aan de wensen.