Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tjalhuizum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Tjalhuizum? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website verstrekken we alles over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tjalhuizum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-tjalhuizum-8772

Vloerverwarming laten leggen in Tjalhuizum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, laminaat, linoleum, PVC, parket. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Tjalhuizum vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming specialisten regio Tjalhuizum

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok check je meer over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Tjalhuizum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Tjalhuizum

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Tjalhuizum

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Tjalhuizum.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tjalhuizum schommelen tussen de €1300,00 tot €2300,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tjalhuizum (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€755 – €790
25 m2€800 – €1300€1100 – €1600
40 m2€2200 – €2800€2525 – €3300
65 m2€3750 – €4475€4075 – €4875
80 m2 +€5150 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Tip: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema check je een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tjalhuizum? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Breezanddijk, Folsgare en Tjerkwerd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tjalhuizum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 10 m2 oplopend tot €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type product, de afwerking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tjalhuizum, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8772.

Plaats een reactie