Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ooststellingwerf vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ooststellingwerf? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal ontdek je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ooststellingwerf!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ooststellingwerf-8431

Vloerverwarming laten leggen in Ooststellingwerf

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, tapijt, parket, linoleum, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ooststellingwerf alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installateurs regio Ooststellingwerf

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ooststellingwerf.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, WTH, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ooststellingwerf

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ooststellingwerf

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ooststellingwerf.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ooststellingwerf liggen rond de €1125,00 tot €1925,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ooststellingwerf (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€770 – €795
25 m2€950 – €1250€1125 – €1475
45 m2€2200 – €2775€2650 – €3200
70 m2€3725 – €4475€4000 – €4725
80 m2 +€5175 – €5800€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bieden we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ooststellingwerf? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Noordoostpolder, Urk en Heerenveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ooststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ooststellingwerf?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.200 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ooststellingwerf, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8434.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie