Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hidaard vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hidaard? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hidaard!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hidaard-8737

Vloerverwarming laten leggen in Hidaard

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, parket, PVC, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hidaard op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Hidaard

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en budget. Hieronder bekijk je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hidaard.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hidaard

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hidaard

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hidaard.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hidaard variëren tussen de €1200,00 – €2125,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hidaard (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€775 – €790
25 m2€900 – €1325€975 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2750€2650 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4350€4200 – €4875
90 m2 +€5225 – €5725€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hidaard? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Itens, Hartwerd en Easterein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hidaard?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hidaard, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8737.

Plaats een reactie