Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Parket op vloerverwarming

Parket leggen op vloerverwarming is een ideale manier om extra comfort te creëren, maar men moet wel rekening houden met het soort parket dat geschikt is voor hoofdverwarming of voor bijverwarming. In de meeste situaties wordt er gekozen voor vloerverwarming die als bijverwarming dient en daar kan het type parket dan ook op afgestemd worden. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over installatiebedrijven in Heerhugowaard, Sittard, Rijswijk en vele andere plaatsen.

Parket op vloerverwarming leggen

Het leggen van parket op vloerverwarming is door de samenstelling en dikte van het parket een uitstekende keuze en zal voor een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgen. Als er wordt gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming dan moet daar rekening mee gehouden worden bij het aanschaffen van het parket. In deze situatie wordt ervoor gekozen om de parketvloer te verlijmen aan de ondervloer om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen verkrijgen. Als er sprake is van bijverwarming dan kan de parketvloer ook zwevend gelegd worden, waarbij er ook een tussenvloer wordt gelegd. Mogelijkheden genoeg dus voor het leggen van parket op vloerverwarming. Zie ook: vloerverwarming met plavuizen en tapijt.

Aandachtspunten bij parket i.c.m. vloerverwarming

Hieronder zullen een aantal aandachtspunten worden beschreven waarmee rekening gehouden kan worden als er besloten wordt om parket op vloerverwarming aan te brengen.

  • Een van de aandachtspunten van parket is dat parket een houtsoort is en bij grote temperatuurverschillen kan uitzetten en krimpen. Als hier geen of onvoldoende aandacht aan besteed wordt dan kan dit tot gevolg hebben dat er naden zullen ontstaan.
  • Om het uitzetten en inkrimpen van het parket te voorkomen, moet de relatieve luchtvochtigheid op een constant niveau zijn zonder al te hevige temperatuurverschillen en in de winter kan er eventueel een luchtbevochtiger gebruikt worden.
  • Bij parket is het belangrijk dat er geen kleden of karpetten over de vloer worden gelegd, want dit kan plaatselijke warmteophoping tot gevolg hebben, waardoor het parket extra kan inkrimpen. Dit geldt ook voor kasten die niet op pootjes staan, maar direct op de vloer rusten.
  • Bij het kopen van parket is het aan te raden om naar een parketspecialist te gaan, zodat er vakkundig advies ingewonnen kan worden met het soort parket dat op de vloerverwarming komt te liggen.
  • Aan het leggen van parket op vloerverwarming is nog een voordeel verbonden en dat is dat het een daling van het energieverbruik tot gevolg kan hebben omdat de warmte gelijkmatig is en steeds constant op temperatuur is.