Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosthem vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Oosthem? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosthem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oosthem-8618

Vloerverwarming laten leggen in Oosthem

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tapijt, laminaat, PVC, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oosthem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming specialisten regio Oosthem

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok check je informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oosthem.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Oosthem

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Oosthem

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oosthem.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosthem komen uit tussen de €925,00 tot €1825,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosthem (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€760 – €810
20 – 25 m2€850 – €1300€1000 – €1550
50 m2€2325 – €2875€2550 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4775
85 m2 +€5200 – €5675€5600 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosthem? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Westhem, Heeg en Blauwhuis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oosthem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosthem, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8618.

Plaats een reactie