Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sandfirden vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Sandfirden? Vloerverwarming is een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina vertellen we je alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sandfirden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sandfirden-8613

Vloerverwarming laten leggen in Sandfirden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, parket, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sandfirden op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Sandfirden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sandfirden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Sandfirden

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Sandfirden

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Sandfirden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sandfirden schommelen tussen de €1300,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sandfirden (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€755 – €780
20 – 25 m2€900 – €1300€1025 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2750€2575 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4350€4075 – €4700
90 m2 +€5175 – €5700€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sandfirden? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Gaastmeer, Blauwhuis en Sneek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Sandfirden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sandfirden, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8613.

Plaats een reactie