Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Abbega vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Abbega? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal delen we nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Abbega!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-abbega-8618

Vloerverwarming laten leggen in Abbega

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, gang, toilet. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, tapijt, laminaat, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Abbega alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon sturen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming experts regio Abbega

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bekijk je informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Abbega.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss0Abbega

  Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Abbega

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Abbega.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Abbega komen uit tussen de €1300,00 tot €2150,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Abbega (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€770 – €805
20 – 25 m2€800 – €1250€1100 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2875€2500 – €3250
60 m2€3800 – €4500€4025 – €4725
90 m2 +€5150 – €5750€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je kort en bondig meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Abbega? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Blauwhuis, Oosthem en Sandfirden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Abbega?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Abbega, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8617, 8618.

Plaats een reactie