Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Infrezen vloerverwarming

Bij vloerverwarming kan er een onderscheid gemaakt worden in vloerverwarming, waarvoor er gebruik wordt gemaakt van het infrezen en waar dit niet hoeft te gebeuren. Bij elektrische vloerverwarming op matten, hoeven er geen sleuven in de vloer te komen. Het infrezen van vloerverwarming kan in het geval van de traditionele vloerverwarming moeten plaatsvinden, maar het hoeft niet. Bekijk ook installateurs in Eindhoven, Tilburg en Almere.

Stofvrij infrezen van de vloerverwarming

Het infrezen van de vloerverwarming kan stofvrij geschieden als er gebruik worden gemaakt van de diensten van een gespecialiseerd bedrijf. Het stofvrij infrezen van vloerverwarming is ideaal als de woning al bewoond wordt en men het liefst zo min mogelijk overlast wil. Het is ook mogelijk om zelf de vloerverwarming te gaan infrezen, maar dan is het van belang dat er voldoende kennis is met betrekking tot het infrezen zelf. Er zijn handleidingen verkrijgbaar met handige tips om zelf aan de slag te gaan met het infrezen en zo sleuven te maken voor de vloerverwarming. Daarna kan je zelf jouw ideale afwerkvloer kiezen zoals laminaat, een houten vloer of tegelvloer.

Advies bij het infrezen voor de vloerverwarming

Om meer inzicht te geven in het infrezen van de vloerverwarming zullen hieronder een aantal specifieke kenmerken worden opgesomd.

  • Als men geen ervaring heeft met het infrezen dan is het aan te raden om dit over te laten aan een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is.
  • Vaak wordt door het bedrijf een offerte uitgegeven voor het infrezen en staan daarin de diensten omschreven met een bijbehorende prijsopgave. Het kan zijn dat het bedrijf geen zorg draagt voor het afvoeren van het puin en vuil, dus daar kan dan rekening mee gehouden worden.
  • Bij het zelf infrezen van de vloer is het handig om eventueel af te tekenen op de vloer waar de leidingen van de vloerverwarming moeten komen te liggen.
  • Na het infrezen kunnen de leidingen van de vloerverwarming in de sleuven gelegd worden, maar voordat dit afgedekt wordt is het aan te raden om de leidingen vol te laten lopen met water, zodat deze gecontroleerd kunt worden en gekeken kan worden of ze dicht zijn.
  • Het infrezen is overigens niet de enige manier waarop vloerverwarming kan worden aangelegd; er zijn ook alternatieven mogelijk.