Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Britswert vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Britswert? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site verstrekken we nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Britswert!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-britswert-8636

Vloerverwarming laten leggen in Britswert

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, gang, badkamer, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als tegels, laminaat, parket, linoleum, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Britswert eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installateurs nabij Britswert

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je meer details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Britswert.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Britswert

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Britswert

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Britswert.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Britswert schommelen tussen de €1000,00 tot €1925,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Britswert (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €795
25 m2€800 – €1250€1050 – €1575
45 m2€2300 – €2750€2575 – €3300
70 m2€3700 – €4400€4025 – €4800
90 m2 +€5200 – €5775€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: meerdere soorten werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok vind je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Britswert? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Ysbrechtum, Wiuwert en Tirns.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Britswert?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Britswert, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8636.

Plaats een reactie