Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hemelum vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hemelum? Het gaat om een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hemelum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hemelum-8584

Vloerverwarming laten leggen in Hemelum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met die beslissing ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet, gang, berging / schuur. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, parket, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Hemelum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Hemelum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bieden we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hemelum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hemelum

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Hemelum

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hemelum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hemelum kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2325,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hemelum (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€765 – €785
25 m2€825 – €1325€1125 – €1525
40 m2€2350 – €2850€2625 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4350€4125 – €4900
80 m2 +€5125 – €5725€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hemelum? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oudega, Sneek en Elahuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hemelum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hemelum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8584.

Plaats een reactie