Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Fryske Marren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in De Fryske Marren? Het is een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we handige informatie over de populaire typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Fryske Marren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-de-fryske-marren-8501

Vloerverwarming laten leggen in De Fryske Marren

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In die situatie weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, gang. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Soms kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, linoleum, vinyl, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Fryske Marren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio De Fryske Marren

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in De Fryske Marren.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, Warmup, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in De Fryske Marren

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in De Fryske Marren

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in De Fryske Marren.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Fryske Marren variëren tussen de €1000,00 tot €1950,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Fryske Marren (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€765 – €780
20 – 25 m2€850 – €1350€1050 – €1450
40 – 45 m2€2275 – €2875€2675 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4400€4150 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Fryske Marren? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Ooststellingwerf, Heerenveen en Súdwest-Fryslân.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Fryske Marren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 15 m2 tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Fryske Marren, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8560, 8561.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie