Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Joure vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Joure? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts ontdek je veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Joure!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-joure-8501

Vloerverwarming laten leggen in Joure

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met een professional weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, tapijt, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Joure zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Joure

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In onderstaande opsomming lees je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Joure.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Joure

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Joure

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Joure.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Joure kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Joure (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€775 – €790
20 m2€850 – €1275€1000 – €1475
45 – 50 m2€2275 – €2750€2675 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4400€4150 – €4850
80 – 90 m2€5175 – €5725€5600 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: enkele constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bieden we overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Joure? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Aldeboarn, Snikzwaag en Terherne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Joure?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor 15 m2 tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Joure, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8500, 8501, 8502, 8503.

Plaats een reactie