Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tjerkgaast vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Tjerkgaast? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vertellen we je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tjerkgaast!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-tjerkgaast-8522

Vloerverwarming laten leggen in Tjerkgaast

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, gang, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, laminaat, parket, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Tjerkgaast zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming specialisten nabij Tjerkgaast

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vertellen we meer info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tjerkgaast.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Technea, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Tjerkgaast

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tjerkgaast

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Tjerkgaast.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tjerkgaast komen uit tussen de €1200,00 tot €1975,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tjerkgaast (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€760 – €795
20 m2€850 – €1300€1000 – €1650
45 m2€2275 – €2800€2550 – €3200
65 – 70 m2€3825 – €4350€4175 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5675€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok vind je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tjerkgaast? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Scharsterbrug, Idskenhuizen en Doniaga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tjerkgaast?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tjerkgaast, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8522.

Plaats een reactie