Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broek vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Broek? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina verstrekken we bruikbare informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Broek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-broek-8512

Vloerverwarming laten leggen in Broek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, parket, tapijt, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Broek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Broek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Broek.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Broek

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Broek

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Broek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Broek komen uit tussen de €1250,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broek (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€775 – €800
25 m2€875 – €1200€1150 – €1575
45 m2€2275 – €2875€2525 – €3375
70 m2€3800 – €4475€4175 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5675€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna bieden we samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broek? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Delfstrahuizen, Ouwsterhaule en Rohel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Broek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.100 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broek, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8512.

Plaats een reactie