Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Delfstrahuizen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Delfstrahuizen? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal bekijk je nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Delfstrahuizen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-delfstrahuizen-8508

Vloerverwarming laten leggen in Delfstrahuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, woonkamer, gang, slaapkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, laminaat, parket, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Delfstrahuizen zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Delfstrahuizen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Delfstrahuizen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Delfstrahuizen

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Delfstrahuizen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Delfstrahuizen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Delfstrahuizen liggen tussen de €950,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Delfstrahuizen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€765 – €780
20 – 25 m2€800 – €1225€1100 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2875€2525 – €3275
65 m2€3775 – €4475€4150 – €4800
80 m2 +€5100 – €5700€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave bekijk je samengevat de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Delfstrahuizen? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Haskerhorne, Goingarijp en Snikzwaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Delfstrahuizen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Delfstrahuizen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8508.

Plaats een reactie