Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Legemeer vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Legemeer? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bekijk je handige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Legemeer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-legemeer-8527

Vloerverwarming laten leggen in Legemeer

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zodoende weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, parket, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Legemeer eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Legemeer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Legemeer.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Legemeer

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Legemeer

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Legemeer.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Legemeer liggen tussen de €1250,00 – €2175,00. De precieze kosten komen tot stand door veel onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Legemeer (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€755 – €795
20 – 25 m2€925 – €1300€1075 – €1475
50 m2€2275 – €2750€2550 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4375€4025 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5750€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: diverse vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder check je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Legemeer? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Langweer, Dijken en Teroele.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Legemeer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor 15 m2 oplopend tot €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Legemeer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8527.

Plaats een reactie