Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elahuizen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Elahuizen? Het is een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts lees je alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Elahuizen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-elahuizen-8581

Vloerverwarming laten leggen in Elahuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, toilet, keuken, gang, woonkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, PVC, tapijt, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Elahuizen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Elahuizen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Elahuizen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Elahuizen

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Elahuizen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Elahuizen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Elahuizen liggen tussen de €1075,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elahuizen (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€775 – €785
25 m2€925 – €1325€1025 – €1600
45 m2€2225 – €2900€2650 – €3400
65 m2€3800 – €4375€4200 – €4750
80 m2 +€5150 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna delen we overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elahuizen? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Bakhuizen, Oudega en Mirns.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Elahuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 10 m2 tot zo’n €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elahuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8581.

Plaats een reactie