Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouwsterhaule vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Ouwsterhaule? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ouwsterhaule!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ouwsterhaule-8513

Vloerverwarming laten leggen in Ouwsterhaule

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, keuken. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, tapijt, vinyl, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ouwsterhaule alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts nabij Ouwsterhaule

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming lees je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ouwsterhaule.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ouwsterhaule

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ouwsterhaule

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ouwsterhaule.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een goedkope manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouwsterhaule liggen tussen de €1025,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouwsterhaule (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€750 – €785
25 m2€800 – €1325€1150 – €1600
40 m2€2325 – €2775€2600 – €3225
60 – 65 m2€3700 – €4425€4100 – €4850
85 m2 +€5150 – €5675€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde vloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouwsterhaule? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Goingarijp, Ouwster-Nijega en Delfstrahuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ouwsterhaule?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.550 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het type systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouwsterhaule, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8513.

Plaats een reactie